ALUMINIUM 2016 schittert in Düsseldorf

Van 29 november tot en met 1 december werd in Düsseldorf voor de elfde keer de vakbeurs ALUMINIUM gehouden. Met een 992 deelnemers (2014 934) uit 58 landen (2014 50) is weer een record behaald! Ook dit jaar werd de gehele productie- en verwerkingsketen vertegenwoordigd. Met 24.748 bezoekers wordt de toenemende interesse naar het product aluminium en oplossingen in aluminium duidelijk onderstreept en ligt een schitterende toekomst voor de aluminium sector in het verschiet.

Het Aluminium Centrum was het stralende middelpunt van het Holland Aluminium Paviljoen. In totaal waren 28 Nederlandse bedrijven op de beurs vertegenwoordigd, waarvan 10 bedrijven op het Holland Aluminium Paviljoen. Tevens hadden aan aantal bedrijven gebruikgemaakt van de gelegenheid hun producten ten toon te stellen.

De stemming onder de deelnemers was meer dan goed. Naast het aanhalen van bestaande contacten werden ook veel nieuwe contacten gelegd.

Tijdens de beurs werd voor de tiende keer de European Aluminium Award uitgereikt. Deze Award bijeenkomst werd georganiseerd door het Aluminium Centrum in samenwerking met de European Aluminium Association (EAA), het Gesamtverband der Deutsche Aluminiumindustrie (GDA) en ALUMINIUM 2016.

Met 57  inzendingen uit 18 landen werd de innovatiekracht binnen de  aluminiumsector aangetoond. In totaal werden 20 inzendingen genomineerd voor een Award in een van de zes categorieën. De internationale jury, onder voorzitterschap van prof. Laurens Katgerman, koos vijf Award winnaars in de categorieën Design & Lifestyle, Architecture & Construction, Automotive & Transportation, Production techniques, Tool & Machinery and Young talents.  Naast de categorieën is de  Special Price en de Aluminium Lifetime Achievement Award uitgereikt.
De Young Talent Prize, speciaal bedoeld voor studenten en ontwerpers onder 30 jaar, werd voor de vierde keer toegekend.
Boven dit alles werd door de jury de Overall Jury Prize toegekend aan de inzending met de beste bijdrage aan Aluminium for Future Generations.

Van Campen Industries uit Leleystad heeft met zijn deelname, Facade P+R garage trainstation te Elst  de Special Price in de wacht gesleept.

ALUMINIUM 2018 is bepaald op 9 tot en met 11 oktober 2018.

Zie ook: www.aluminium-messe.de